Screenshot 2020 07 26 Tužilaštvo ćuti Imam Iz Plava I Funkcioner Bošnjačke Stranke Poziva Na Pretvaranje Pravoslavnih Crkvi[...]

Imam Džamije Sultanija u Plavu, Sead Jasavić javno poziva i podržava pretvaranje pravoslavnih crkvi u džamije. On javno poziva na uklanjanje i pretvaranje crkve u džamiju u Republici Srpskoj. Pomenuti je pored toga i član Bošnjačke Stranke u Crnoj Gori.Za njega se vežu još neki zanimljivi detalji:
Jasavić je završio fakultet šerijatskog prava na Islamskom univerzitetu u Medini, u Saudijskoj Arabiji, gdje je vehabizam zvanično učenje. Odmah po dolasku u Plav oko sebe je okupio pristalice ovog učenja koji su u džamijama u Plavu i okolini izazvali više incidenata.
830d51ae D99e 4fff Adf2 3b8f265bb7b3
Očito oni koji su opredijeljeni da služe Bogu, pa kako god ga oni zvali, i da šire ljubav, u islamskoj zajednici za to ne služe.

Pomenuti na svom profilu ćuti i dozvoljava mnoge komentare, a među njima i mnoge u kojim se poziva na dizanje “sporne” crkve dinamitima u vazduh…Kao imam i predstavnik jedne vjerske zajednice ne bi smio ni trebao da se miješa u pitanja druge vjerske zajednice i druge države.
Ce1cab0d 4743 4d25 A258 Dae1138b1706
Naravno, nadležno već dva ćuti, iako bi pomenuti imam trebao da bude procesuiran zbog prijetnji pretvaranja crkve u džamiju. A svjedoci smo kako ekspresno sve nadležne službe reaguju kada peocesuirati sveštenstvo SPC i vjernike zbog toga jesu li prekršili mjere NKT-a ili ne, a ćute na ozbiljne i skandalozne prijetnje poavskog imama.

/borba.me

Related posts