173419

Odluku je donio Upravni odbor na elektronskoj sjednici.

Direktor ove ustanove Damjan Škipina kaže, vodili su se riječima Sonje Karadžić Јovičević: „Ako ne može da bude na ponos, neka ne bude ni na prkos“.

– Nakon svih ovih dešavanja posljednjih , sedmica i, konačno nakon današnje izjave porodice Karadžić da tabla da bude ukloljena, zakazana je elektronska sjednica Upravnog odbora Studentskog centra Pale na kojoj je donesena odluka da se tabla ukloni. Tabla je uklonjena odmah neposredno poslije donošenja te odluke – rekao je Škipina.

Sonja Karadžić Јovičević, kćerka prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, izjavila je danas u Banjaluci da je tabla sa imenom njenog oca samo sredstvo zabrinjavajućih i zakulisnih radnji, i zato da bude uklonjena.Istakla je da su njen otac i njena porodica, sve ove godine pod sankcijama, kao i SDS, iako je Radovan Karadžić davno isključen iz stranke. Smatra da je krajnje vrijeme da njenog oca prestanu koristiti za treniranje strogoće.

Zahvalila je građanima Srpske, posebno opštine Pale i studentima na iskazanoj podršci i potvrdi da srpski narod u velikoj većini ima toplo sjećanje na prvog predsjednika Republike Srpske i SDS-a. Smatra da je tabla samo predmet i da srpski narod zbog toga ne da osjeća revolt ili razočarenje.

Vezane objave