Skokovi u Đetinju sa Starog železničkog mosta, na užičkoj plaži, biće održani u nedelju, 16. jula u 15 časova.Ta atraktivna manifestacija, koja se održava 26. put i jedna je od najstarijih u regionu, trebalo bi da okupi od 25 do 30 skakača iz Nemačke, Danske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije.

Sa visine od 16 metara, takmičari će skakati “lastu” i “prelom”, a deo njih će učestvovati u takmičenju u visinskim skokovima (High diving Kup Srbije) koji su uvedeni prošle godine.

– Zainteresovani takmičari mogu da se prijave do nedelje, pre lekarskog pregleda, koji počinje u 13 časova u Staroj hidrocentrali kod železničkog mosta, objasnio je Branko Bogićević, direktor JP Veliki park koje je, uz lokalnu samoupravu, organizator te manifestacije.

On je istakao da je voda u reci Đetinji, prema analizi ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje druge kategorije i da je bezbedna za kupanje, kao i to da je korito reke ispod Starog železničkog mosta očišćeno i pripremljeno za takmičenje.

– Ove godine skakaonica će biti značajno bezbednija jer je Grad, prošle godine, uložio 4,3 miliona dinara za popločavanje mosta i poboljšanje njegove bezbednosti, naveo je Petar Blagojević, gradski većnik i pozvao Užičane da podrže takmičare.

Vezane objave