Slaviša Kovačević novi direktor

1146

Slaviša imenovan je za vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva /ŠG/ “Vučevica” u Čajniče, saopšteno je iz Javnog preduzeća “Šume Republike Srpske”. je zaposlen u “Vučevici” i obavljao je poslove tehničkog direktora ovog gazdinstva.

U saopštenju se navodi da će primopredaja dužnosti između novoimenovanog i dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora biti obavljena sutra.

Iz “Šuma” je ranije saopšteno da prethodnom direktoru ŠG “Vučevica” Slobodanu Pejoviću nije produžen mandat zbog nepoštivanja poslovne politike, zbog čega je Uprava odlučila da protiv njega pokrene postupak utvrđivanja odgovornosti za povredu radne obaveze.

Pejoviću je mandat direktora istekao 14. marta 2016. godine. On je od tada bio vršilac dužnosti direktora, mandat mu je produžavan više puta, a status v.d. je prema posljednjem rješenju istekao 21. jula, naveli su iz “Šuma Srpske”.

Više od 200 radnika “Vučevice” obustavilo je proizvodnju i počelo proteste sa zahtjevom da se povuče odluka “Šuma” o smjeni direktora.

Radnici su nedavno spriječili da se ozvaniči smjena aktuelnog i imenovanje novog direktora Neđe Mašića, jer smatraju da on ne ispunjava uslove za tu poziciju.

“Vučevica” je prošlu godinu završila je sa 1,4 miliona KM dobiti.

(Agencije)

Vezane objave