BEOGRAD – Snažno nevrijeme pogodilo je poslije podne i večeras Srbiju, a pljuskovi, grmljavina, grad i olujni vetar već su nanijeli štetu u gradovima širom zemlje.

Jaka kiša pada i u Beogradu, a pojedine ulice su potpuno pod vodom zbog čega je saobraćaj usporen.

Nevrijeme je pogodilo Pomoravski okrug, a pljuskovi jakog intenziteta još uvijek ne prestaju.

Snažno nevrijeme pogodilo je opštine Blace, Kruševac i Ivanjicu oko 17 sati. Grad velicine lješnika padao je petnaestak minuta i nanio veliku štetu poljoprivrednim kulturama, prenio je RTS.

Najteže je u selima Kaševar i Trbunje, gdje je stradao skoro cjelokupan rod šljiva.

Olujno nevrijeme koje je u popodnevnim časovima zahvatilo područje opštine Ivanjica, na području Golije pokrenulo je klizišta, a neprohodni su putevi u pravcu sela Bratljevo, Gledica, Vučak.

Nevrijeme praćeno jakim pljuskovima pogodilo je i Kruševac.

Sitan grad padao je u Vučaku i okolnih sela.

Jako nevrijeme pogodilo je Šabac, a pljusak je bio praćen gradom. Takođe, padavine su nanijele veliku štetu Radio televiziji Šabac, koje je bila prinuđena da obustavi emitovanje programa.

Ulice su pune vode, a grad je potpuno paralisan, prenose “Novosti”.

Nova količina padavina poslije jučerašnjeg nevremena dodatno otežava oticanje vode koje se u pojedinim dijelovima grada zadržava na kolovozima.

Jaka oluja, sa kišom i snažnim vetrom, obrušila se i na Lebane. Kako se vidi na snimcima sa društvenih mreža, ulice su potpuno prazne, na njima se već stvaraju potoci, a vjetar duva tolikom jačinom da je počeo da nosi i kontejnere.

Od jačine oluje, i drveće se povija, ali informacija o tome da li je počinjena šteta još nema.

Vezane objave