Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu još nije pokrenulo istragu u vezi sa smrću Snežane Dreo (65) iz tog grada koja je preminula iako je u tri navrata zvala Hitnu pomoć.

– Još nije pokrenuta istraga u vezi sa smrću moje majke Snežane koja je tri puta zvala Hitnu pomoć u Kragujevcu, a meseci prolaze. Ne znamo šta se čeka. Sve okolnosti ukazuju da je istraga moralo hitno da se povede – kaže sin Kragujevčanke koja je preminula u “Zastavinoj ambulanti” Boris Dreo.

Tog kobnog 19. maja prošle godine, kako kaže, njegova majka je u jutarnjim satima zvala Hitnu pomoć.

– Rekli su joj da se sama snađe. Posle podne je smogla snage da taksijem ode u ambulantu u kojoj je nedugo nakon što je primljena i preminula. Kobnog dana majka je Službu hitne pomoći u Kragujevcu prvi put zvala u 06.07 sati. Poziv je trajao 2 minuta i 58 sekundi. Drugi put u 06.42 u trajanju od 1 minuta i 44 sekunde, a treći put u 09.19 kad je razgovor trajao 1 minut i 44 sekunde. Sva tri poziva su upućena sa majčinog broja telefona – kaže Dreo.

Snežana se prema njegovim rečima žalila na jasne simptome srčanog udara.

– Očigledno je bila u neposrednoj opasnosti po život. Svesno ili nesvesno sva tri poziva su završena samo razgovorom i pored toga što im je jasno rekla da ne može da trpi bolove i da ne može ni do toaleta da ode od njih. Rečeno joj je da se sama snalazi i da se javi kod svog lekara – priča sin.

Tek kasnije u 16.16 sati Snežana se javila u ambulantu u Kragujevcu. U 17.30 sati joj je konstatovana smrt .

Sinovi Boris i Anton prijavili su lekare Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Tužbu su podneli i protiv lekara ambulante.

Tužilaštvo se nije oglašavalo od oktobra kad je saopšteno da je krivična prijava porodice još na proveri.

(Kurir.rs/ucentar.rs)