Hiljade vozila i dalje stoje u kolonama na magistralnom putu M-17, sjeverno i južno od Jablanice. Saobraćajni kolaps uzeo je već jedan život, a zaglavljeni u snijegu postavljaju pitanje kako se ovo ne dešava u drugim dijelovima naše zemlje, već samo u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.”Ovo ima samo kod nas, sjeverno od Konjica do Sarajeva sve je uredno. Kod nas niko ništa ne čisti, zato i mrtve glave padaju. nije bilo ni u ratu”, nam je jedan putnik.

Kažu nam kako od 14 sati nepomično stoje u koloni, kako policija i vatrogasci govore da ništa nije do njih i da ne znaju kada će saobraćaj biti normaliziran.”Gledao sam ljude kako ostaju bez vode i hrane, te od mosta Begića i Begovića pješače do Jablanice po ovakvom vremenu. Jedan čovjek je umro, ko je odgovoran za to. Ovdje čovjek priča kako mu je propao posao jer neće stići u Podgoricu, ko će za to odgovarati. Gdje je ministar da kaže zašto sistem ne funkcioniše”, samo je jedno od ljutitih pitanja koje smo čuli.

Žila kucavica je prekinuta, hitno trebamo doktora

Publiée par Almir Sose sur Mardi 22 janvier 2019

Podsjećamo, zbog velikih nanosa snijega koji još uvijek pada saobraćanje magistralnom cestom M17 obustavljeno je u Donjoj Jablanici od 14 sati. Saobraćaj se povremeno pušta, a iz pravca juga koristi se i zaobilazna cesta preko sela Djevor. Brojne jednice javnih službi su na terenu, ali situacija je još uvijek daleko od normalizacije.

Podsjećamo, čekajući u koloni večeras je preminuo stariji D.K. (73) iz Nevesinja.

Kako saznajemo, iz Mostara je zahvaljujući Udruženju građana “Zajedno za naš grad” u pravcu Jablanice krenula humanitarna pomoć za ljude koji su blokirani u koloni.

Vezane objave