Snijeg pada u dijelovima BiH, saobraćaj otežan

56
Booking.com

Na putevima u većem dijelu BiH saobraća se po mokrom kolovozu, a upozorava se i na povećanu opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Snijeg pada u zapadnim krajevima i mjestimično se zadržava na kolovozu.

– Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme – saopšteno je danas iz BIHAMK.

Zbog sniježnih smetova i dalje je zatvoren regionalni put Ulog-Кlanci preko prevoja Morine, iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-I 1105 Mrakovica-Podgradci-Gradiška.

Na dijelu reg. puta R-459, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom. Preporučuje se svim učesnicima u saobraćaju da za kretanje koriste alternativne pravce.

– Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres- i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-.Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na GP Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Na GP Izačić, zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, saopšteno je, prenosi N1.

Vezane objave