Nakon čestih smena sunčanih i vrelih te hladnih i vetrovitih noći, naredne sedmice očekuje nas nekoliko stabilnijeg vremena, a dolaskom vikenda izgledno je pogoršanje vremena sa oblinijim pljuskovima u Hercegovini i centralnim, severoistočnim i zapadnim delovima .Međutim, prema dugoročnim prognozama federalnog i hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, pored kiše i pljuskova, u BiH će narednih preovladavati visoke temperature zbog čega možemo očekivati poprilično sparne dane i noći, prenosi Klix.ba.

– Krajem meseca će temperature biti u porastu u odnosu na prethodni period sa najnižim temperaturama od 15 do 20 stepeni u Bosni, a u Hercegovini od 19 do 24 stepena i najvišim dnevnim do 33 u Bosni, a u Hercegovini do 35 stepeni Celzijusa – navodi se u prognozi Bakira Krajinovića, meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U periodu od 21. do 27. juna obiliniji pljuskovi zahvatiće veći deo BiH, ali temperature će i dalje biti relativno visoke sa vrednostima od 25 do 30, a u Hercegovini do 33 stepena Celzijusa.

Sutra se u centralnim, istočnim i zapadnim područjima BiH očekuje pretežno oblačno, ponegde sa slabom kišom. Ostatak će biti bez padavina i sunčaniji. U ostalim područjima naše zemlje će biti sunčano uz malu do umerenu oblačnost.

Vezane objave