Srpska pravoslavna crkva je demantovala vesti o navodnoj smrti patrijarha Irineja i pozvala sve da se o njegovom zdravstvenom stanju informišu iz zvaničnih saopštenja lekara i na internet-stranici Informativne službe Srpske Pravoslavne Crkve.

„Povodom lažnih vesti o navodnom upokojenju Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja, obaveštavamo javnost da je, prema zvaničnom izveštaju konzilijuma lekara koji se stara o zdravlju Predstojatelja naše Crkve, njegovo stanje neizmenjeno u odnosu na izveštaj koji smo jutros objavili“, saopštila je SPC. SPC smatra krajnje neodgovornim i nemoralnim takvo „lažno izveštavanje i svesno obmanjivanje i uznemiravanje celokupne javnosti“, čak i od strane, kako se dodaje, pojedinih crkvenih ličnosti, kao i nekih medija kojima se do sada „moglo koliko-toliko verovati“.

„Pozivamo sve da se pomole za zdravlje našeg Patrijarha i da se o njegovom zdravstvenom stanju informišu iz zvaničnih saopštenja Konzilijuma lekara i na zvaničnoj internet-stranici Informativne službe Srpske Pravoslavne Crkve“, zaključuje se u saopštenju.

Vezane objave