Sarajevska policija vidno je pojačala prisustvo na ulicama, a to se posebno odnosi na izlaz iz grada odnosno Kantona prema Istočnom Sarajevo i RS.
Fotoreporter Klix.ba zabilježio je danas kamerom prisustvo pripadnika specijalnih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevu s dugim cijevima na Dobrinji, odnosno na liniji razgraničenja sa RS-om, gdje vrše kontrolu vozila i legitimiraju vozače.

Ovo se dešava nakon što je jutros policijski komesar u Kantonu Sarajevu Mevludin Halilović najavio da je MUP KS-a podigao nivo pripravnosti na najveći nivo.

Podsjetimo, jučer u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje Adis Šehović i Davor Vujinović, sarajevski policajci, su mučki ubijeni prilikom vršenja redovnih policijskih aktivnosti. Oni su bili dugogodišnji, iskusni policajci i ponos Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

MUP KS u saradnji s MUP-om RS-a tokom sinoćnjih pretresa priveo je nekoliko osoba koje se isputuju u prostorijama MUP-a a za koje se smatra da su povezane s ovim događajem.