Službenici Jedinice granične policije 17.5.2017. godine spriječili su krijumčarenje lijekova iz Republike u Bosnu i Hercegovinu u saradnji s pripadnicima Policijske uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.
Lijekove je pokušao prokrijumčariti S.D. (1988.) koji je prethodno kontroliran na izlasku iz Srbije, na Graničnom prelazu Sremska Rača, nakon čega je ostavio dokumente i pobjegao prema BiH. Bez zaustavljanja prošao je i MGP Rača izbjegavši graničnu kontrolu. U saradnji sa službenicima PU MUP-a Republike Srpske, S.D. nađen je u neposrednoj blizini grada te priveden u službene prostorije JGP Bijeljina. Pretresom njegovog vozila Honda, bh. registarskih oznaka, otkriveni su lijekovi (hormon rasta i anabolički steroidi) bez potrebne dokumentacije.
Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, lišen je slobode i protiv njega bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje“. U skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli, bh. državljanin je i prekršajno procesuiran zbog izbjegavanja graničnih provjera.

Vezane objave