Booking.com

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Sjeveroistok 14.12.2016. u blizini ušća Drine u Savu spriječili su krijumčarenje tekstilne robe i parfema vrijednosti oko 15.000 KM. Roba je prokrijumčarena iz preko Drine i utovarena u golf kojim je upravljao tridesetpetogodišnji S.M. Ovaj bh. državljanin lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje“. Ovo je još jedna u nizu uspješnih akcija službenika Terenske kancelarije Sjeveroistok na sprečavanju krijumčarenja robe preko državne granice.
Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Sjeveroistok 01.12.2016. graničnom kontrolom mercedesa, bh. registarskih oznaka, na području Brčkog otkrili su veću količinu tekstilne robe i 2.500 komada municije za ubijanje stoke.
Mjesec ranije službenici su zaplijenili tekstilnu robu vrijednosti oko 9.000 KM. Otkrivena je graničnom kontrolom golfa kojim je upravljao državljanin Srbije. Službenici Jedinice granične policije polovinom novembra 2016. zaplijenili su 110 kilograma rezanog duvana na području Odžaka. Pripadnici JGP Bijeljina u oktobru 2016. spriječili su krijumčarenje većeg broja mobilnih telefona.

Vezane objave