Ivanu Radovanoviću (35) iz Kosjerića, koji je u noći između 6. i 7. maja krvnički zaklao vanbračnu suprugu Jelenu Grbić (38), danas je određen do 30 dana.

Kako “Kurir” saznaje, ubica tokom saslušanja nije negirao zločin, već se pravdao da se detalja koji su doveli do tragedije samo delimično seća, ali ne i trenutka kada je potegao nož i ubio Jelenu, majku troje dece.

Radovanović je prethodno u svom iskazu policiji u Užicu ispričao da je u nedelju bio na slavi kod jednog druga, gde je pio rakiju i pivo, a kada je otišao odatle Jelenu je pozvao telefonom rekavši joj da želi da je vidi. Iako je ona to odbila, on je krenuo prema njenoj kući u Ulici Vuka Karadžića.

“Razvalio je ulazna vrata i iz hodnika se pravo ustremio ka sobi gde je spavala Jelena i gde je između njih dvoje došlo do svađe koja je probudila decu. To su detalji kojih se Radovanović seća i koje je opisao pred policijom”, navodi izvor Kurira.

Međutim, sećanje na ono što se ubrzo dogodilo ga je navodno izdalo, kako je rekao policiji, i u tim trenucima mu je pao mrak na oči. Kako je do sada utvrđeno, on je brutalno pretukao Jelenu koja je jedva stajala na nogama, a zatim otišao u kuhinju gde je sa sudopere uzeo nož.

Vratio se u sobu i majci troje dece, od kojih je jedno njegovo, više puta zario oštricu u vrat. Jelena je, još uvek dajuću znake života, pala preko najstarijeg sina, a zločinac je otišao i sakrio se u šupi komšijske kuće.

Radovanović je da je sebi došao tek ujutro kada se krvav probudio u šupi.

Vezane objave