Nogometni klub Metalleghe BSI iz Jajca u subotu, 22. aprila od 17 časova na Gradskom stadionu smještenom na Trgu Republike Srpske, preko puta administrativnog sjedišta srpskog entiteta Detonske BiH, čestitatće glavnom Gradu Republike Srpske, Banjaluci, Dan Grada kada je oslobođena, 1945. godine, od ustaškog i fašističkog terora!

U subotu će Jajčani, na Dan Grada Banjaluka, igrati prvenstveni meč 27. kola Lige za opstanak BH Telecom Premijer lige BiH protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja i tražiti bodove spasa u bh. eliti, a fudbalsko mjezimče Grada na Vrbasu, Fudbalski klub Borac silom prilika, moraće svoju prvenstvenu utakmicu protiv Kozare iz Gradiške da igra u nedjelju. Tako Banjalučani, na Dan Grada u kojem žive i egzistiraju na svom Gradskom stadionu neće moći da gledaju svoj Borac već Metalleghe BSI iz Jajca koji je za hiljada maraka zakupio igralište i ima pravo ekskluzivnog termina, prije kluba koji je na tom stadionu stekao ime i slavu, izgradio svu svoju istoriju.

Zbog čega sada ćute iz Kluba vetarana i prijatelja Fudbalskog kluba Borac kojima je klub sve i koji su „vjerodostojni čuvari istorije Borca od 1926. do 2017. godine“? Zašto ćuti i gradonačelnik najvećeg Grada Republike Srpske Igor Radojičić?

Jesu li oni aminovali ovu manifestaciju u sklopu proslave Dana Grada Banjaluka?

Na kraju, pitati i Fudbalski savez Republike Srpske da li ga je iko pitao, i ako jeste, da li je odobrio da se na teritoriji koju fudbalski Dejtonskim sporazumom pokriva, odigra utakmica na stadionu na kojem je šampion Federacije BiH (čitaj muslimansko-hrvatske) dobrodaošao, a šampion Republike Srpske prognan?!

Na kraju krajeva ako su se Klub Veterana i prijatelja FK Borac, gradonačelnik Igor Radojičić i Fudbalski savez Republike Srpske složili sa „logičnim programom proslave Dana Grada Banjaluka“, pitamo se šta će na sve ovo da kažu Vlada i Predsjednik Republike Srpske na čijem Trgu se i održava ova zanimljiva svečanost povodom oslobođenja Grada na Vrbasu od ustašluka i fašizma?!

Sramota je blaga riječ…

Vezane objave