UŽICE – Predsednik Prekršajnog apelacionog suda Zoran Pašalić ukazuje da se u radije ide u zatvor, nego na rad u javnom interesu i najavljuje da će se ubuduće više raditi na tom problemu.

Prema njegovim rečima, ljudi izbegavaju rad u javnom interesu, čak i kada nemaju sredstava da plate kaznu, jer smatraju da ih takav rad degradira.

“Cilj društveno korisnog rada ili rada u javnom ineteresu je dvostruk. Tim radom nešto se pruža zajednici, a sa druge strane on ima vaspitno edukativni karakter”, rekao je Pašalić za Glas zapadne Srbije.

” Na primer, dobro bi bilo da počinioci koji su povratnici u saobraćajnim prekršajima društveni rad obavljaju na mestima gde će se uveriti koliko njihovo nepridržavanje saobraćajnih propisa može dovesti do teških posledica. Recimo, u banji Melenci, gde mogu videti svoje vršnjake u lošem stanju posle saobraćajnih nesreća, sa teškim telesnim povredama i sigurno će posle toga drugačiji odnos prema bezbednosti u saobraćaju”, rekao je Pašalić.

” U narednom periodu više pažnje ćemo pokloniti edukaciji i objašnjavanju da nije degradirajuće ako se prihvati rad u javnom interesu, za šta je, inače, neophodan pristanak počinioca prekršaja”, istakao je Pašalić.
Autor: Kurir.rs/Tanjug

Vezane objave