Booking.com

– Vlada Srbije danas je donijela odluku da se stranim državljanima koji dolaze iz Francuske, Njemačke, Slovenije, Austrije, Španije, Grčke i Švajcarske privremeno zabrani, odnosno ograniči ulazak i kretanje radi zaštite od virusa korona.

S obzirom na to da je došlo do povećane kupovine osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu, što je u prodavnicama uzrokovalo nestašicu određenih proizvoda, članovi vlade donijeli su Odluku o privremenoj zabrani izvoza osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ova mjera vlade uvodi se kako bi se spriječila nestašica i stanovništvo u svakom momentu imalo na raspolaganju potrebne namirnice u prodavnicama i trgovinskim lancima.

Privremena zabrana ulaska u Srbiju ostaje za strane državljane koji su boravili u Kini, Koreji. Precizirano je da se ona odnosi isključivo na osobe koje su boravile u provinciji Hubej, gradu Degu i provinciji Sejverni Gjongsang Republike Koreje.

Takođe ostaje na snazi zabrana privremenog ulaska u Republiku Srbiju za strane državljane koji su boravili u Italiji, Islamskoj Republici Iran i Rumuniji.

Vezane objave