Ewnhvlqxqaawjv8

Republički štab za vanredne situacije odobrio je danas donaciju medicinskih sredstava i sredstava za održavanje higijene domovima zdravlja u opštinama Drvar, Bosansko Grahovo, Glamoč i Petrovac. Od 1. maja odobren je i rad buticima koji posluju u okviru tržnih centara u Srpskoj uz ograničeno radno vrijeme.

Republički štab za vanredne situacije obavezao je primaoce doniranih proizvoda da organizuju njihovo preuzimanje iz centralnog skladišta za prijem donacija, na adresi veleprodaje lijekova “Krajinagrup” .

Na današnjoj sjednici Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o raspodjeli doniranih proizvoda, te prihvatio Informaciju o pristiglim donacijama i stanju zaliha medicinskih sredstava na dan 24. april.

Republički štab za vanredne situacije donio je i Zaključak o ispravci zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom u Republici Srpskoj, kojim se od danas do 11. maja, od 7 do 19 ograničava rad za trgovine neprehrambenom robom koje posluju kao zasebni prodajni objekti, odnosno koje se ne nalaze u sklopu tržnih centara.Trgovinama na malo neprehrambenom robom koje posluju u okviru tržnih centara odobrava se ograničeno radno vrijeme od 1. do 11. maja od 7 do 19 časova, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Republički štab za vanredne situacije razmatrao je na današnjoj sjednici u Banjaluci i Informaciju o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

Related posts