Erum4m Xiaezfkp

Uredbom Vlade Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Severne Makedonije i Bugarske mogu da uđu u Srbiju bez negativnog PCR testa.

Ova vest je izazvala lavinu zlonamernih kometara na portalima i društvenim mrežama, jer brojni čitaoci iz nisu razumeli da se ona odnosi i na građane koji se u našu zemlju vraćaju iz navedenih država.

To je na Tviteru danas pojasnio predsednik Privredne komore Marko Čadež navevši da naši državljani mogu da se vrate u Srbiju bez PCR testa.

On je u svom tvitu priložio skeniran dokoment MInistarstva zdravlja, u kome se navode dopune ove Uredbe. Srbi, dakle, mogu da putuju u Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju, Severnu Makedoniju i Bugarsku bez PCR testa. koji ne dolaze iz pomenutih zemalja (, Severna Makedonija, Albanija, Bugarska i ), a nemaju negativan PCR test, moraju da provedu obaveznih 10 dana u kućnom karantinu, od dana prelaska granice. Osobama koje dolaze iz SAD, umesto negativnog PCR testa, priznaje se negativan Antigen FIA Rapid test, navodi se na sajtu Ambasade u Sofiji.

(Kurir.rs)

Vezane objave