Manji sportski avion srušio se u blizini mostarskog naselja Jasenica. Prema nezvaničnim informacijama, četiri osobe su poginule.

Na mjestu tragedije nalaze se ekipe Hitne pomoći, vatrogasci i pripadnici MUP-a HNK. Prema nezvaničnim informacijama, u padu sportskog aviona poginuo je instruktor i još tri osobe.

Bevanda: Istragu o padu aviona preuzet će državno

Ministar unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Slađan Bevanda izjavio je da se u Mostaru danas dogodila velika tragedija u kojoj je poginulo pet osoba.

Bevanda je istakao da je policija obezbijedila mjesto nesreća, da je prisutan kantonalni tužilac i da se čeka dolazak tužioca Tužilaštva BiH, koji će preuzeti istragu.

On je dodao da je, za sada nemoguće, dati više informacija.

U avionu su bili instruktor i četvoro djece.

Nezvanični izvori da je poginulo dijete pilota, dvoje djece radnika Aerodroma Mostar, te još jedno dijete. Nesreća se dogodila na aeromitingu, u naselju Jasenica.

Prema navodima iz policije, za sada nije poznat ni identitet stradalih ni njihova životna dob. Pad aviona prijavili su u 15.50 sati mještani naselja Rodoč.

Uzrok pada aviona nije poznat, u toku je uviđaj, a očekuje se i dolazak predstavnika Agencije za upravljanje vazdušnim saobraćajem BiH.

Vezane objave