Booking.com

Na današnjoj redovnoj pres konferenciji koja je održana u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, načelnik Centra Srpko Kosorić je da su organizacione jedinice tokom mjeseca novembra registrovale 61 krivično djelo što je za 19,74% manje u odnosu na uporedni period prethodne godine. „Koeficijent ukupne rasvijetljenosti je i dalje visok i iznosi 78,38, dok je koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom izvršiocu 42,86“, istakao je Kosorić, te dodao da krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta bilježe pad za 40% kao i krivična djela protiv imovine za čak 45,71% u odnosu na isti period 2015. godine.
U izvještajnom periodu načajni rezultati postignuti su u oblasti privrednog kriminaliteta. Obrađeno je 21 krivično djelo, za 90,91% više u odnosu na uporedni period, te podnesena četiri izvještaja protiv 18 lica. Materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovih krivičnih djela iznosi oko milion i četristo hiljada konvertibilih maraka , a utvrđeni iznos protivpravno stečene imovinske koristi je oko milion i dvjesta hiljada KM.
Na današnjoj pres konferenciji Nčelnik Kosorić je istakao da je i broj saobraćajnih nezgoda smanjen za 16,16% u odnosu na novembar prethodne godine.
Registrovano je 3247 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a za 3029 lica izdati su prekršajni nalozi.
„ Intenzivirane su naše aktivnosti vezane za predstojeću turističku sezonu na Jahorini, te smo na osnovu bezbjednosne procjene, a u cilju bezbjednosti turista na području olimpijskog centra i sprečavanja svih oblika ugrožavanja bezbjednosti, preduzeli sve neophodne mjere i radnje stalnog fizičkog, operativnog i saobraćajnog obezbjeđenja na ovom području“, naglasio je Kosorić.
Na kraju pres konferencije on je da je CJB Istočno i ove godine preduzeo brojne aktivnosti sa ciljem da predstojeći novogodišnji i božićni praznici proteknu u miru i bez neželjenih posljedica, te dodao će policijske aktivnosti u tom smislu biti nastavljene i u narednom periodu.

Obzirom da se bliži kraj godine, te da je 31.12.2016. godine krajnji rok za zamjenu isteklih oružnih listova, načelnik Kosorić je apelovao na građane da na vrijeme podnesu zahtjev i ispune svoju zakonsku obavezu kako ne bi snosili odgovarajuće sankcije.

Vezane objave