U Policijskoj upravi Foča, danas 24.05.2019. godine, održana je redovna konferencija za novinare povodom prezentovanja rezultata rada zamjesec april 2019. godine. Konferenciji su prisustvovali načelnik Policijske uprave Kostović Velimir, načelnik Odjeljenja policije Krunić Vosilav i načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Tomović Duško.
Uvodnim izlaganjem prisutnima se obratio načelnika Kostović, koji je istakao da u aprilu mjesecu 2019. godine nije bilo izvršenih krivičnih djela koja bi svojim posljedicama izazvala veće uznemirenje javnosti kao što su ubistava i razbojništava. Takođe, nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.
Načelnik Krunić je dodao da je u toku mjeseca aprila na području koje operativno pokriva Policijska uprava evidentirano dvadeset migranta, te da policijski službenici preduzimaju niz preventivnih i operativnih mjera i radnji kako bi se ova pojava držala pod kontrolom.
Načelnik odjeljenja kriminalističke policije je istakao da je u posmatranom periodu evidentirano dvadeset i jedno krivično djelo, manje za dva krivična djela ili 8,7% u odnosu na isti period prethodne godine. Evidentirano je 15 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta i 6 iz oblasti privrede, od koji je 6 krivičnih djela protiv imovine, jedno krivično djelo protiv života i tijela i 8 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela iznosi oko 90%, a koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 80%.
U aprilu mjesecu 2019. godine evidentirano je 7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, manje za 36 % nego u uporednom periodu. Prilikom narušavanja javnog reda i mira evidentirano je 9 prekršaja, što je manje za 18% nego prethodne godine. Protiv 9 lica, među kojima je jedan povratnik, podnesen je jedan zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.
Što se tiče bezbjednosti saobraćaja, Krunić je istakao da su evidentirane 23 saobraćajne nezgode, više za pet nezgoda u odnosu na uporedni period. Evidentirane su 4 saobraćajne nezgode sa nastradalim licima od kojih jedna sa poginulim licem, dvije sa teško povrijeđenim licima i jedna sa lakše povrijeđenim licima.

Vezane objave