Na području opštine Glamoč zbog snježnih nameta proglašeno je stanje elementarne nepogode, rekao je načelnik opštine Glamoč Nebojša Radivojša.

“Zbog snega koji neprestano pada danima bili smo primorani da proglasimo stanje elementarne nepogode”, ističe Radivojša.

On kaže da je većina sela na području opštine Glamoč odsečena od sveta.

Visina snežnog pokrivača na pojedinim područjima iznosi više od jednog metra. Sneg koji neprestano pada uzrokovao je brojne probleme i stanovnicima u Bosanskom Grahovu, rekao je vršilac dužnosti načelnika opštine Bosansko Grahovo Nikola Čeko.

Putevi prema selima Preodac i Tiškovac za sada su neprohodni zbog snežnih nanosa i udaljenosti, ali danas ćemo nastojati da mehanizacija stigne i do njih”, dodao je Čeko.

On je dodao da sneg neprestano pada i da je tokom noći na području opštine napadalo novih dvadesetak centimetara, pa sada ima 80 centimetara snega. “Za sada je stanje pod kontrolom, međutim, ako sneg nastavi da pada, stanje će biti alarmantno”, kaže Čeko.

Ministarstvo nauke, prosvete, kulture i sporta u Livanjskom kantonu donelo je odluku da u školama na području opština Tomislavgrad, i Bosansko Grahovo danas neće biti nastave zbog snega koji otežava saobraćaj.

Nastava će se redovno izvoditi u školama na području opština Glamoč, Kupres i Drvar.

Kurir.rs/ RTRS

Vezane objave