Viber Image 2020 03 16 15 45 53 1024x576

Kao što su najavili iz RHMZ RS, snijeg je počeo padati u višim predjelima na zapadu i u centralnim krajevima RS i zadržava se na kolovozima.Zbog snijega na kolovozu upozoravamo na područje Kneževa i prevoja Borje (Kotor Varoš-Teslić).Skrećemo pažnju i na mogućnost nailaska na poledicu u višim predjelima i preko prevoja, kao i na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja.Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu i sporiju vožnju, uz obaveznu upotrebu zimske opreme. Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, privremena signalizacija reguliše saobraćaj, čije je poštovanje obavezno.

Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, a od 20 do 05 časova na snazi je potpuna zabrana kretanja.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a od danas (22.03.) je na snazi potpuna zabrana kretanja od 18 do 05 časova.

GRANIČNI PRELAZI BIH

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, izuzev graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Zbog formiranja konvoja kamiona u Hrvatskoj ,stvaraju se gužve na GP Gradiška.Trenutno su duga čekanja za TMV u oba pravca na GP Gradiška, kao i na izlazu na GP Rača.

Hrvatska i Crna Gora su zatvorili sve granične prelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje je dozvoljen samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.Za teretna motorna vozila sa R Hrvatskom u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a sa R Crnom Gorom GP Klobuk, dok na GP Ivanica mogu proći samo prazna TMV.

Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) zajedno sa svojih 49 Auto-moto društava (AMD) zahvaljuje se svim vozačima kamiona, koji uprkos opasnosti od virusa Korona (Covid – 19), maksimalno strpljivo i uredno prevoze robu i snabdijevaju tržište Srpske i BiH prehrambenim, medicinskim i drugim proizvodima.

AMS RS još jednom apeluje na sve stanovnike Republike Srpske da prate uputstva Vlade Republike Srpske, nadležnih zdravstvenih ustanova i lokalnih zajednica, te da ne kreću na put bez prijeke potrebe.

Vezane objave