fbpx
Stanje na svim graničnim prelazima

Stanje na svim graničnim prelazima

470
Carina Granica Dgs.

Zbog predostrožnosti od širenja koronavirusa, na svim graničnim prelazima Bosne i Hercegovine pojačana je kontrola putnika i robe, te su tokom moguća duža čekanja na prelazak .

Svi međunarodni granični prelazi Bosne i Hercegovine sa Srbijom i Hrvatskom su u funkciji. Od strane Granične policije Crne Gore, zatvoreni su granični prelazi Hum-Šćepan Polje i Vitine-Šule. Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Za saobraćaj su zatvoreni granični prelazi za pogranični saobraćaj Mali Zvornik (na području granični prelaz Zvornik), u nadležnosti Jedinice granične policije Zvornik, granični prelaz za pogranični saobraćaj Priboj (na području graničnog prelaza Mokronozi) i Most u Carevu Polju (na području BiH, prema Sporazumu, u sastavu graničnog prelaza Uvac), u nadležnosti Jedinice granične policije , te granični prelaz za pogranični saobraćaj Jamena – skelski granični prelaz (na području BiH granični prelaz Donje Crnjelovo) u nadležnosti Jedinice granične policije .

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na 11 graničnih prelaza, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, , Šepak i Karakaj.

Related posts

Odaberi jezik »