Carina Granica Dgs.
Booking.com

Zbog predostrožnosti od širenja koronavirusa, na svim graničnim prelazima Bosne i Hercegovine pojačana je kontrola putnika i robe, te su tokom dana moguća duža čekanja na prelazak .

Svi međunarodni granični prelazi Bosne i Hercegovine sa Srbijom i Hrvatskom su u funkciji. Od strane Granične policije Crne Gore, zatvoreni su granični prelazi Hum-Šćepan Polje i Vitine-Šule. Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Za saobraćaj su zatvoreni granični prelazi za pogranični saobraćaj Mali Zvornik (na području granični prelaz Zvornik), u nadležnosti Jedinice granične policije Zvornik, granični prelaz za pogranični saobraćaj Priboj (na području graničnog prelaza Mokronozi) i Most u Carevu Polju (na području , prema Sporazumu, u sastavu graničnog prelaza Uvac), u nadležnosti Jedinice granične policije Višegrad, te granični prelaz za pogranični saobraćaj Jamena – skelski granični prelaz (na području granični prelaz Donje Crnjelovo) u nadležnosti Jedinice granične policije Bijeljina.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na 11 graničnih prelaza – Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, , Šepak i Karakaj.

Vezane objave