Politika Rs Andjelko Vasiljevich Autoput

BANjALUKA – Državljani BiH koji namjeravaju da putuju u Srbiju za sada u Srbiju mogu da uđu kao i do sada – bez PCR testa i karantina, rečeno je „Glasu Srpske“ u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Krizni štab je na jučerašnjoj sjednici donio odluku da u Srbiju bez PCR testa i karantina mogu da uđu svi oni koji posjeduju potvrdu o revakcinaciji i to cjepivima koja su odobrena u Srbiji, što je kod nekih stanovnika Srpske koji žele da putuju u tu zemlju izazvalo konfuziju.

Kako je rečeno „Glasu“ ovo pravilo se još ne primjenjuje jer Vlada treba da dodatno precizira i usvoji uredbu tako da još uvijek važe dosadašnja pravila za ulazak u Srbiju koja su dostupna na sajtu Ministarstva spoljnih poslova ove zemlje.

Nakon jučerašnje sjednice Kriznog štaba, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković saopštio je da će Vlada uredbom odrediti da svi oni koji budu potpuno vakcinisani, sa potvrdom o vakcinaciji iz Srbije, dobiju mogućnost da uđu u zemlju bez PCR testa i bez izolacije. Isto važi i za strane državljane, koji će bez PCR testa i karantina moći da uđu u Srbiju ako su potpuno vakcinisani sa dvije doze „Fajzerove“, „Sputnjik V“ i „Sinofarm“ vakcine ili jednom dozom vakcine „AstraZeneka“.