Da humanost i empatija nisu sasvim iščezle pokazuje i human gest vozača autobusa na liniji 26 Vladana Aćimović. Ali koliko god njegov gest bio divan, teško je ne biti potresen subdinom bake kojoj je ovaj čovjek pomogao. Tragom objave na društvenim mrežama došli smo do informacije o djelu ovog čovjeka, odnosno “ljudine” kako ga oslovljavaju u komentarima ispod te objave.

U utorak uveče Vladan Aćimović radio je svoj posao kao i svakog drugog dana, a onda je u jednom momentu kod Kalenić pijace u autobus ušla starica koja je, kako vozač za Blic kaže, bila vidno uznemirena, izbezumljena i nije znala gdje da ide.– Meni je to odmah bilo sumnjivo jer sam vidio da nije znala gdje je pošla. Prvo je pitala za jednu adresu na Medakoviću, pa za drugu, a jedna žena koja je isto bila u autobusu je počela da je ubjeđuje da izađe kod TC “Stadion” i da je tu ta adresa koja joj treba – započinje svoju priču Vladan Aćimović.

Kako kaže je to bilo sumnjivo, a instinkt ga nije prevario.

– Nisam htio da joj dopustim da pogriješi i da je ostavim uveče samu na kiši, ko zna šta bi se desilo sa njom i gdje bi ostala, stara je jako, da ima približno 90 godina – nastavlja svoju priču Vladan.

Nakon nekog vremena, starica je počela sve više da priča, a vozaču je odmah bilo jasno da je starija žena u nevolji.

– Rekla je da ju je rođak sa kojim živi izbacio iz kuće i zaključao vrata, i da je potom pošla da nađe svog bratanca da kod njega prenoći – prepričava on.

Mnogi bi vjerovanto digli ruke, jednotavno gledali svoja posla, ali to nije bio slučaj sa Vladanom.

On je staricu odvezao do dispečerske kuće, popričao sa ženom koja je tada tu radila, i zajedno su riješili da pozovu policiju. Oni su, kaže Vladan, ubrzo stigli i staricu odvezli.

– Baka je znala svoju adresu stanovanja, bez sumnje – kaže Vladan.

Dodao je dalje:

– Nju niko nije tražio, mi inače dobijamo preko automata poruke ukoliko se traži neko od građana ko je nestao, ali za nju nisam dobio nijednu poruku – završava svoju priču Aćimović, piše Blic.

Vezane objave