Austrijanac Ostavio Bogatstvo Selu
Austrijanac Ostavio Bogatstvo Selu
Booking.com

Od 8. do 12. marta ponovno će zahladnjeti, u jutarnjim satima temperature zraka većinom između -5 i 0, na krajnjem jugu zemlje do 5°C

Sunčano vrijeme uz nadprosječno visoke dnevne temperature zraka prognozira se do petka, 5. marta. Tokom jutra ponegdje u Bosni i dalje je moguć prizemni mraz, a rijetko i magla po kotlinama i duž riječnih dolina.

U Hercegovini sunčano i toplo tokom cijelog uz slab vjetar sjevernog smjera. Krajem sedmice i u dane vikenda očekuje se promjena vremenskih prilika uz slabe padavine i niže temperature zrake. U tom periodu su mogući susnježica i snijeg.

Ponovna stabilizacija izgledna je od 8. do 11. marta, kada se očekuje više sunca i suho vrijeme, ali uz niske temperature zraka. Novo pogoršanje očekuju se od 12. marta, a zadržat će se do kraja prognoznog perioda 17. marta.

Do kraja sedmice jutra u Bosni hladna sa temperaturama od -2 do 3°C, u Hercegovini od zore sunčano i toplo sa vrijednostima od 3 do 8°C, najviša dnevna temperatura, ujednačena širom zemlje, od 12 do 17°C.

fokus

Vezane objave