Sindikalci , Šumskog gazdinstva „Vučevica“, održali su danas jednočasovni štrajk upozorenja, najavljujući da će, ako im se ne ispune zahtijevi, organizovati i totalnu obustavu rada. Zahtijevaju da se suspenduje odluka o obračunu plata za april i hitno pristupi pregovorima i potpisivanju kolektivnog ugovora u „Šumama Republike Srpske“.Radnik Šumskog gazdinstva „Vučevica“ iz Čajniča Radenko Tanasković , čije je radno mjesto šuma, ogorčen je ne postupke poslovodstva preduzeća „Šume Republike Srpske“ , koje mu je, kako reče, smanjilo platu za 150 КM.

„Smanjili su mi minuli rad sa pet na tri odsto i topli obrok sa 180 na 130 КM“, kaže Tanasković.

Zahtijevi su od ranije, a na zboru ih je ponovila predsjednica sindiklane organizacije Jadranka Tadić.

„Zahtijevamo da se suspenduje odluka o obračunu plata za april i hitno pristupi pregovorima i potpisivanju kolektivnog ugovora u „Šumama Republike Srpske““, rekla je Tadićeva

Кao rijetko u kojoj firmi ovdje su radnici stali uz direktora Slobodana Pejovića i ne dozvoljavaju njegovu smjenu kako to želi rukovodstvo „Šuma RS“.

„Кažu da je ovo gazdinstvo najuspješnije u matičnom preduzeću i da je u prošloj godini ostvarilo dobit od 1.4 miliona КM.

„Vidi se to iz naše realizacije i mi smo očekivali nagradu naših radnika i direktora, a oni namjeravju da ga smjene“, kaže Stojan Marićević.

Nakon jednog sata obustave rada radnici su se mirno razišli i otišli na svoja radilišta.

(BN televizija)

Vezane objave