Adem Laković, smjenjeni komesar policije MUP-a BPK vrlo brzo će se vratiti na poziciju prvog čovjeka goraždanske policije, saznaje portal Klix.ba.

Naime, sudski proces vođen u ovom slučaju okončan je rješenjem koje je donio Kantonalni sud u Goraždu, a kojim je potvrđena prvostepena presuda Općinskog suda u Goraždu od 10. juna kojom je taj sud poništio odluku o smjeni Lakovića sa ove dužnosti donesenu u junu 2020.godine.

Naime, rješenjem Općinskog suda odbačena je kao nedopuštena žalba umješača na strani tuženog, Mirsada Hrapa, inače aktuelnog policjskog komesara, izjavljena protiv presude Općinskog suda, uz obrazloženje da tuženi, u konkretnom slučaju BPK Goražde, nije podnio žalbu, a izričito se protivio da umješač podnese žalbu, pa je parnična radnja umješača u suprotnosti sa stavom tuženog da protiv navedene presude ne izjavljuje žalbu, stoji u rješenju.

Ovakav sudski epilog omogućava neometan povratak Lakovića na poziciju policijskog komesara u Goraždu. On je smjenjen 22.juna 2020. godina, uprkos činjenicu da su na tadašnje sporne odluke upozoravali i Visoki predstavnik u Valentin Inzko i američki ambasador Eric Nelson.

Kako saznajemo Vlada BPK već sutra će održati vanrednu sjednicu na kojoj bi se trebala donijeti odluka kojom će staviti van snage odluka od 27. augusta 2020, o imenovanju Mirsada Hrapa za policijskog komesara čime bi mu trebao i prestati mandat.

Vezane objave