Članovi Udruženja drvoprerađivača blokirali su jutros raskrsnicu na Podromaniji, zahtijevajući da se ispune njihovi zahtjevi i upozoravaju da će ostati tu sve dok im se ne obrate predstavnici viših nivoa u Republici Srpskoj.Raskrsnicu je od 6.30 časova blokiralo oko 40 dizalica i oko 300 ljudi, čime su blokirani magistralni put i regionalni putevi prema Rogatici, Sarajevu i Zvorniku.

Član Upravnog odbora Udruženja drvoprerađivača Radivoje Čajević rekao je da propuštaju samo vozila hitne pomoći i vozila iz ostalih prioriteta iz oblasti bezbjednosti ljudi i imovine.“Stali smo na put da bi skrenuli pažnju javnosti na nezakonito rješavanje kadrovskih pitanja u Šumskom gazdinstvu `Romanija` i neispunjavanje ostalih zahtjeva koje smo iznijeli na protestnom skupu na Sokocu 18. aprila”, kaže Čajević.Drvoperađivačima su se pridružili drvoprerađivači iz susjednih opština i određeni broj radnika iz Šumskog gazdinstva Sokolac.

U pismu upućenom 21. aprila svim institucijama sindikalci Šumskog gazdinstva “Romanija”, su naveli da ne znaju ko im je direktor.– Izbrojali smo šest direktora, za nepunih godinu dana, a i dalje ne znaju ko je na čelu sokolačkog gazdinstva – stajalo je u pismu.

Slavica Elez, predsjednik Sindikalne organizacije ŠG “Romanija” ukazuje na agoniju u kojoj su se našli radnici.– Napominjemo da generalni direktor Risto Marić za sedam dana postavlja i razrješava tri direktora. Mi tonemo u sve veću dubiozu po pitanju rezultata poslovanja i još jednom zahtjevamo da se ova agonija prekine odmah, jer će nam biti, a već jesu upitna primanja. U suprotnom, zaposleni će pristupiti radikalnijim mjerama – rekla je prethodne sedmice Slavica Elez.Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku su dali rok do petka da riješi njihove probleme, ali tvrde, on se nije oglasio.

I pored ogromnog bogatstva na njihovom području, opštine sa istoka su sve siromašnije, a odlazak stanovništva se nastavlja.

Drvoprerađivači su dali vladi rok da do kraja prošle sedmice (petka) ispuni njihove zahtjeve kako bi prestali sa protestima i najavljenim blokadama puteva.

Vezane objave