Sutra se na jugozapadu i sjeverozapadu Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim područjima pretežno sunčano. Tokom dana postepeno i prolazno naoblačenje. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 16 do 22 °C.

Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Tokom jutra preporučljivo je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, u nastavku dana temperature će porasti, biće ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom odvijanju saobraćaja u svim krajevima RS.Pojačan je intenzitet saobraćaja prema graničnim prelazima na sjeveru BiH, zbog čega savjetujemo opreznu vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Vozače upozoravamo na odrone zemlje i kamenja na kolovoz na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.Izdvajamo putne pravce: Karanovac – Kneževo – Ugar, Karanovac – Crna Rijeka – Mrkonjić Grad, Sarajevo – Foča, Foča -Šćepan Polje, Foča-Gacko, Zvornik – Konjević Polje, Karakaj – Caparde, Višegrad – Ustiprača – Rogatica i Višegrad – Brodar – Rudo. Na svim putnim pravcima vozačima savjetujemo opreznu vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme. Na putevima gdje su u toku radovi postavljena je privremena saobraćajana signalizacija čije poštovanje je obavezno.