SVEČANO OTVOREN 37.NIVEA BIH FASHION WEEK SARAJEVO

359
Booking.com

Naš najdugovječniji i jedini bosanskohercegovački modni događaj, BH Fashion Week Sarajevo i NIVEA nastavili su svoje partnerstvo s kojim su se pozicionirali kao veliki prijatelji mode i dizajna te su se sinoć pokazali kao dobri domaćini mnogobrojnim domaćim i inozemnim dizajnerima u BiH.

Kao i prethodnih sezona, pozivnica više se tražila za ovaj modni spetakl. U prepunoj dvorani u Domu oružanih snaga, sinoć je zvanično otvoren 37. Nivea Fashion Week Sarajevo.

Čast da svečano otvori sedmicu mode, pripala je našoj poznatoj bosanskohercegovačkoj dizajnerici Emini Husedžinović-Ibrahimović. Predstavila nam je svoju novu kolekciju pod nazivom Viktorijanska šuma, koja je inspirisana 19-tim stoljećom kada žene preuzimaju modnu scenu. Kolekcijom preovladava klasična crna boja, koja je sinonim za eleganciju i luksuz.

Renomirani muški brand Jeordie's pokazali su nam predivnu najnoviju kolekciju. Uživali smo i u svečanim haljinama modnog studija Anastasija fashion iz Banja Luke, te vjenčanicama studija Hills.

Za kraj ove večeri je ostao dizajner Emir Medić iz Dusseldorfa, koji je porijeklom iz Doboja. Predstavio je svoju novu kolekciju Dazzle ss17. „Ova kolekcija zapravo otkriva da se teror i strah danas mogu sopstvenim oružjem pobijediti. Taktika maskiranja kao i demaskiranja se može bolje iskoristiti, i to tako što će se posmatrač dovesti do toga da negativnu današnjicu savlada sopstvenim oružjem i samim tim situaciju promjeni na bolje” – kaže Emir Medić

Po 37-i put organizatori najznačajnijeg modnog događaja u našoj zemlji, Udruženje manekena i modnih kreatora i izvršni producent modna agencija Abc Models su nas podsjetili, da naša država ima izuzetno kreativne i beskrajno inspirirane modne dizajnere, koji iz sezone u sezonu nude novo, posebno, unikatno, jedinstveno…

Vezane objave