Janjic

Svešteniku Srpske pravoslavne crkve u Pljevljima Saši Janjiću, koji je državljanin i nema radnu dozvolu, uručeno je rešenje da mora napustiti Crnu Goru za sedam . Janjić i njegov advokat sumnjaju da će i drugim sveštencima u Pljevljima biti dostavljena rešenja slične sadržine.

Saša Janjić, koji je na službi u Pljevljima oko 20 , dobio je poziv da se javi u prostorije Granične policije radi prikupljanja obaveštenja, prenose Vijesti.Uručeno mu je rešenje da mora napustiti Crnu Goru do 26. juna, navodi RTCG.

Građani smatraju, kako prenosi podgorički list, da je to uvod u deportaciju sveštenika, s obzirom da je državljanin .

Više sveštenika SPC nema regulisane boravišne dozvole.

Njegov advokat Josif Mićković saopštio je da Janjić može ostati u Crnoj Gori sve dok se ne okonča drugostepeni postupak.

Mićković nije mogao da precizira razlog zbog kojeg je Janjiću uručeno rešenje “jer nije pročitao obrazloženje”, ali pretpostavlja da je to zbog toga jer “nema radnu dozvolu, a time ne postoji uslov da on ostane na teritoriji Crne Gore”.

Mićković i Janjić su posebno istakli korektnost policije i službenih lica koji su vodili postupak, uz sumnju da će i drugim sveštencima u Pljevljima biti dostavljena rešenja slične sadržine.

Podrška građana ispred prostorija policije
Veliki broj građana Pljevalja okupio se ispred crkve Svete Petke u Pljevljima, nakon čega su krenuli ka prostorijama Granične policije, kako bi dali podršku svešteniku Sašu Janjiću.

Razišli su se nakon što su Mićković i Janjić napustili prostorije policije.

Vezane objave