FOTO: PROFIMEDIA

Tek si oprala kosu i već imaš osećaj da je masna? Upravo to je situacija u kojoj se nalaze mnoge devojke i više ne znaju šta bi uradile same sa sobom.
Ali kao i uvek, ovde smo za savete. Ovaj put odlučili smo da vam ponudimo osam trikova pomoću kojih ćete lakše izaći na kraj sa svojim problematičnim i masnim vlasištem. Jesmo li napomenuli da su svi saveti isključivo prirodni?

1) Pravilno pranje kose – Izbegavajte pranje kose vrućom vodom jer ona podstiče stvaranje sebuma. Bolje je da je operete hladnom ili mlakom vodom.

2) Ispravan šampon za kosu – Preskočite agresivne šampone za masnu kosu jer će oni pojačati stvaranje sebuma. Najbolji izbor su šamponi koje možete nabaviti u apoteci, koji u sebi sulfate jer su oni prejaki čistači vlasišta pa uništavaju čak i onaj potreban i normalan sloj masnoće.

FOTO: PROFIMEDIA

3) Isperi kosu čajem od nane- Skuvajte čaj od nane i kada se ohladi njime isperite šampon iz kose pritom masirajući vlasište. Čaj nije potrebno ispirati.

4) Izbegavajte pranje kose svaki dan – Svaki drugi ili treći dan operite kosu kako bi dopustila da se uopšte stvori masni sloj na vlasištu. Ako ćete je tako često prati šamponima vlasište će biti iziritirano pa će se jače mastiti.

5) Dobro se hranite – Neke namirnice podstiču stvaranje sebuma, poput šećera i alkohola, ali zato povrće (spanać, brokoli i drugo) su izvrsni za održavanje normalne količine masnoće. Takođe, previše soli stvara više masnoće pa izbjegavajte čipseve i slične grickalice.

6) Izbegavajte proizvode za stilizovanje kose – Iako su nekad neophodni, oni kosu otežavaju i pre je zamaste.

Vezane objave