Spasioci NP Tara i vatrogasci Bajine Bašte i Užica spustili su telo Vladimira M. (50) iz Beograda, scenskog rekvizitera u filmu „Oluja“

On je pao u četvrtak pre podne sa litice koja se nalazi nedaleko od poznatog vidikovca Banjska stena. Spasioci su uspeli da dođu do njega niz liticu 300m, a zatim su krenuli spuštanje tela dalje niz liticu, još oko 800m ka putu niz Derventu, obilaznicom oko jezera Perućac.- Cela akcija je trajala oko 14 sati, od momenta monitranja opreme do spuštanja tela. Bilo je užičkih pet vatrogasaca koji su obučeni za spašavanje iz ruševina i tri vatrogasca iz Bajine Bašte uz pomoć ljudi iz rendžerske službe NP „Tara“ – kaže izvor blizak timu spasioca.

Spuštenje niz samu liticu je bilo jako rizično. Prvo su morali konopci da se montiraju i da se vodi računa o svakom potezu.- Teren je jako rizičan. Ispod sipa, kamenje koje se odranja, dvreće … Sve to zvuči strašno dok se priča, a kamoli da se spušta niz liticu – kaže izvor.

Vladimir Milivojev se odmarao posle snimanje scene ispod drveta na samoj litici. Prema jednoj verziji, kada je pošao da ustane okliznuo se i pao u ambis. Sa njim su bila još tri kaskadera iz filma, koji su pošli za njim da ga spašavaju, ali je ubrzo jednom pozlilo i vratili su se natrag. U tom su došli rendžeri i spasioci iz NP „Tara“, kao i vatrogasci iz Bajine Bašte i Užice.

Kurir.rs/Informer