Poslije vikenda koji je bio izrazito topao za ovo doba godine, te oborio čak i neke istorijske rekorde, od sutra nas očekuje naglo zahlađenje, drastičan pad temperature od preko 15 stepeni u roku od 24 sata, a u mnogim dijelovima zemlje i snijeg.
Za sutra je u cijeloj Srbiji najavljen žuti, a za srijedu, u južnim i istočnim krajevima naše zemlje i znatno ozbiljniji narandžasti meteoalarm.

„U utorak nagla promjena vremena i jako zahlađenje praćeno olujnim sjeverozapadnim vjetrom, do sredine dana očekuje se u sjevernim, a poslijepodne i uveče i u ostalim krajevima“, stoji u upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Pravi vremenski rolerkoster najavljuje se za sutra uveče.

„U toku noći između utorka i srijede, i u srijedu 5. februara, osjetno hladnije i vjetrovito, u centralnim i južnim dijelovima zemlje mjestimično stvaranje sniježnog pokrivača visine od pet do 20 centimetara, a na planinama i više uz sniježne nanose, dok će na sjeveru padavine prestati. Od četvrtka udari severozapadnog vjetra u slabljenju“, stoji dalje u najavi RHMZ.

Kakva nas šokantna promjena vremena čeka najbolje pokazuje prognoza da će sutra maksimalna temperatura u prestonici biti 17, a već u srijedu jedva četiri stepena! Slično će biti i na Zlatiboru gdje će u utorak živa u termometru skočiti do 13. podeoka, a u sredu će čak i u najtoplijem djelu dana biti u minusu. Sa snijegom.

Vezane objave