OD prethodnog izveštaja do danas virus je potvrđen kod još 305 lica: Užice 98, Bajina Bašta 53, Arilje 49, Priboj 33, Prijepolje 20, Požega 16, Čajetina 11, Nova Varoš 10, Kosjerić 9 i Sjenica 6.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 9058 slučajeva infekcije virusom na teritoriji Zlatiborskog okruga.

Epidemiološka situacija u sve je teža, zaključak je Štaba za vnredne situacije koji je zasedao u četvrtak. Kapaciteti Kovid bolnice u Priboju, gde se smeštaju inficirani iz Prijepolja, popunjeni su, pa je upućen apel menadžmentu ZC Užice da se poveća broj kreveta i po mogućnosti otvori nova kovid bolnica u .

– Pribojska bolnica raspolaže sa 105 postelja za smeštaj kovid pacijenata i ti kapaciteti su popunjeni, juče su primani samo najhitniji slučajevi. Očekuje se neko manje proširenje, ali su to nedovoljni kapaciteti s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju. Zbog toga smo apelovali da Zdravstveni centar Užice da ozbiljno razmotri mogućnost proširenja smeštajnih kapaciteta na bolnicu u je zamenik predsednika opštine Prijepolje Esad Hodžić.

Broj preminulih iz Zlatiborskog okruga u trećem talasu virusa još uvek nije poznat.

– Podatke o umrlima od posledica COVID 19 oboljenja saopštavaćemo kada budemo dobili zvanične prijave ili potvrde o smrti iz zdravstvenih ustanova odnosno Zdravstvenog centra Užice. Obično potvrde o smrti dobijamo dva meseca kasnije, na primer sada za mesec septembar – prema regularnoj proceduri – saopštili su iz Zavoda za javno zdravlje u Užicu.

U prvih deset decembra najviše zaraženo je u Užicu 863, Prijepolje 202, Požega 237, Priboj 274, Arilje 276, Bajina Bašta 332, Čajetina 108, Nova Varoš 108, Sjenica 38, Kosjerić 49.

Vezane objave