Među 2.000 učesnika iz 38 zemalja na Međunarodnoj terenskoj vežbi upravljanja posledicama vanrednih situacija “SRBIJA 2018” u Mladenovcu, koju je otvorio Aleksandar Vučić, je i tim iz Republike Srpske. Momci iz RS tražili su od predsednika Srbije da odvoji malo vremena za zajedničku fotografiju Podsetimo, Međunarodna terenska vežba upravljanja posledicama vanrednih situacija “SRBIJA 2018” počela je danas u Mladenovcu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je u vanrednim situacijama najvažnija brza rekacija i da možemo jedni drugima da pomognemo.

Vučić je poželeo dobru vežbu i njenu uspešnu realizaciju i zahvalio generalnom skretaru NATO Jensu Stoltenbergu na prisustvu i podršci u organizovanju vežbe.

Vežbu organizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova – Sektor za vanredne situacije, i Evroatlantski koordinacioni centar za vanredne situacije NATO.

Vežba će trajati od 8. do 11. oktobra na teritoriji Mladenovca, Sopota i Aranđelovca, navedeno je u saopštenju MUP-a.

U ovoj međunarodnoj civilnoj terenskoj vežbi oko 2.000 učesnika iz 38 zemalja uvežbavaće širok spektar operacija uklanjanja posledica vanrednih situacija.