W873

Danas u Bosni i Hervegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne u većem dijelu naše zemlje smanjenje oblačnosti. U večernjim satima jače naoblačenje, što će u većem dijelu Bosne usloviti padavine.

U nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima susnježica i snijeg. Vjetar u Bosni slab istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovin slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 8 do 13 stepeni Celzijusa.

U nedjelju u Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom poslijepodneva. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u Bosni u nizinama sa kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa snijegom.

U Hercegovini uglavnom pretežno vedro. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 4 do 10 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak, pretežno sunčano. Jutro hladno sa mrazom, po kotlinama Bosne može biti magle ili sumaglice. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu od 1 do 4, a dnevna od -1 do 5, na jugu od 4 do 9 stepeni Celzijusa.

U utorak, prije podne pretežno sunčano. Poslije podne ili u večernjim satima naoblačenje. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu od -2 do 3, a dnevna od 1 do 6, na jugu od 5 do 10 stepeni Celzijusa.

Biometeorološka prognoza je nešto povoljnija za Hercegovinu i jugozapad zemlje, pretežno zbog stabilnijeg vremena i povremenih sunčanih intervala.U Bosni će biti hladno i tmurno, što će uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, naročito u jutarnjim satima. U drugom dijelu dana, usljed promjene vremena i padavina, opšta slika će se dodatno pogoršati.