Novi Travnik zavijen je u crno posle nesreće u kojoj su poginule majka i ćerka, Azra i Alma Hajrić, a povređena trojica dečaka.

Nermin Rustempašić, koji je osumnjičen da je u alkoholisanom stanju automobilom u centru grada ubio majku i ćerku i naneo teške telesne povrede trojici dečaka, priveden je u prostorije Kantonalnog tužilaštva Travnik. Nakon saslušanja, dežurni kantonalni tužilac predložio je pritvor za Rustempašića, a o tome će odlučivati sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Novom Travniku. Kako se navodi, ročište za određivanje pritvora biće održano u poslepodnevnim satima. Na društvenim mrežama pojavila se i fotografija Rustempašića odmah nakon što je izazvao tragediju. On je, kako se i vidi na slici, nakon izlaska iz vozila četvoronoške teturao i nije znao šta se dešava.

Među povređenima su još sin poginule Azre, zatim dva sina glavnog imana Harisa ef. Amidžića, koji imaju osam i 12 godina. Jedan je smešten u bolnicu u Travniku, dok je drugi, zajedno sa povređenim Azrinom sinom, prevezen u UKC Sarajevo.

U Travniku je proglašen i dan žalosti.

Kurir.rs

Vezane objave