Trebinjac Pero Ćurić bio je jedan od brojnih statista u Kusturičinom filmu “Na mlečnom putu”, ali jedini je imao to zadovoljstvo da proslavljena glumica Monica Beluči u filmu obuče njegov komad odeće i vrati mu ga – s posvetom.Kako Pero otkriva reč je o njegovom prsluku koji Monika nosi u sceni kada sipa mleko u kante u štali. Sve se, kaže, dogodilo spontano.

– Pošto sam ja statirao u nekolike scena u filmu, bio sam i na snimanju na Klobuku. Njima je za scenu u štali trebao baš ovakav prsluk, a ja sam ga, slučajno, poneo u autu i dao im ga – objašnjava Ćurić.

Kada je snimanje završeno, priča Pero, uzeo je svoj prsluk i zamolio devojku koja je bila zadužena za garderobu da ga ponese Monici da mu napiše posvetu.

– Uradila je to i tako sam ja dobio nazad svoj prsluk s posvetom – kaže Pero.

Na pitanje je li se sa slavnom talijanskom glumicom družio na snimanjima i imao priliku da je upozna, Pero odgovara potvrdno i s oduševljenjem. Družili smo se, nego šta. Super je žena, nema nikakve prohteve. Ma normalnija i od moje – dodaje Pero uz osmeh.

Osim s njom, tvrdi, na snimanjima je stekao prijateljstva i sa Kusturicom, Slobodom Mićalović, Davorom Janjićem, Mikijem Manojlovićem i drugima.

Sa snimanja filma “Na mlečnom putu”, nosi brojne uspomene koje rado prepričava i ističe da su dani provedeni s ovom glumačkom ekipom bili jedni od boljih koji su mu se dogodili u životu.U celoj toj priči Monika Beluči za Peru svakako ima posebno mesto, a prsluk sa njenom posvetom smatra za nešto vredno. Stoga je nedavno odlučio da ga proda.

– Monika nije svako i zato ovaj prsluk nije male vrednosti. Ja ga prodao, ali ne ga dao jeftino. Ispod 10.000 evra ne išao – ističe Ćurić.

S obzirom na to kolika je popularnost Monice Beluči u celom svetu, Pero se nada da će neko od kolekcionara predmeta koji su pripadali slavnim osobama poželeti da ima baš ovaj prsluk u svojoj kolekciji, piše Moja Hercegovina.

Vezane objave