Booking.com

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović večeras je od privatnih preduzetnika iz ovog grada dobio ponudu od 52 radna mjesta na koja će moći da se zaposli 46 radnika iz gradske administracije koji su, po sistematizaciji radnih mjesta, proglašeni tehnološkim viškom.

Petrović je od preuzimanja mandata tražio rješenje za ove radnike kako ne bi ostali na ulici, pa je sazvao sastanak kome su se odazvala 92 privatnika i direktori državnih preduzeća, ponudivši radna mjesta koja su potrebna njihovim firmama.

Petrović je novinarima nakon sastanka da je zadovoljan odzivom privatnih preduzetnika koji su pokazali sluh i volju da zaposle radnike iz gradske administracije, napominjući da su pretežno traženi radnici sa srednjom stručnom spremom, ali da ima potrebe i za visokoobrazovnim kadrom.

Kvalifikaciona struktura viška radnika biće izložena na oglasnoj tabli, a ljudima kojima budu poništena radna mjesta biće dostavljeni spiskovi privatnika koji su ponudili radna mjesta, radi brže i lakše komunikacije.

S obzirom na to da je ponuđeno više radnih mjesta, posao će moći dobiti i druga nezaposlena lica iz grada.

Petrović je podsjetio da budžetska sredstva za plate nisu onolika kolika bi trebalo da budu da bi se isplaćivale plate za zatečena 344 radnika, zbog čega se i pojavio tehnološki višak zaposlenih.

Na sastanku gradske uprave i privatnih preduzetnika ocijenjeno je da su ovakvi sastanci vrlo efektni i neophodni, kako bi postavili zajedničke ciljeve, sagledali probleme i pokušali da ih riješe, te najavili redovne sastanke i druženja na svakih minimalno šest mjeseci.

Domaćin sljedećeg okupljanja je Gordan Mišeljić, direktor Hidroelektrana na Trebišnjici (HET), kolektiva koji zapošljava najveći broj ljudi.

Jedan od privatnika koji je ponudio radna mjesta je i direktor firme za prevoz putnika “Ubla-turs” iz Trebinja Rade Vučković koji je u svojoj firmi našao mjesta za četiri VKV vozača i jednog mehaničara.

“Ukoliko neko od ovog kadra želi da radi može odmah početi poslije Nove godine”, poručio je Vučković, napominjući da je plata vozača od 1.000 do 2.500 KM, a mehaničara 1.800 KM.

Vezane objave