Za svega 18 minuta pala su 44 litra kiše po metru kvadratnom, a vjetar je dostizao brzinu od 101 kilometar na sat.Jutro u Trebinju je osvanulo sunčano i ništa nije nagovještavalo nevrijeme koje će pogoditi grad oko 14 sati, koje je bilo praćeno kišom i gradom. Za svega 18 minuta pala su 44 litra kiše po metru kvadratnom, a vjetar je dostizao brzinu od 101 kilometar na sat.

Velika količina padavina poplavila je ulice grada, a jak vjetar lomio je grane i čupao manja stabla.

Direktor Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost” u Trebinju Stevan Bekan je da nadležne službe otklanjaju posljedice nevremena, a više informacija o prijavljenoj šteti bit će poznato kasnije.

Iz “Elektro-Hercegovine” je potvrđeno da je zbog nevremena došlo do prekida snabdijevanja električnom energijom u selima Volujac, Pridvorci, Todorići, Duži i Hum, kao i Ulice Dr Levija u gradu, koja je bez struje zbog kvara na agregatu.

Meteorolozi krajem i u toku noći najavljuju obilne padavine, a nestabilno vrijeme sa povremenom kišom bit će i sutra, dok nas od ponedjeljka očekuje stabilnije i toplije vrijeme.

Kako je izgledalo Trebinje jutros, a kako u poslijepodnevnim satima, pogledajte u galeriji, ali i videu koji je snimio “Avazov” reporter.

Vezane objave