Korona 5
Booking.com

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici i bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 640 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 97 u Republici Srpskoj.
Radi se o 48 muških i 49 ženske osobe, od kojih je 23 mlađe, 57 srednje i 17 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 27 je iz Banjaluke, 10 iz Mrkonjić Grada, sedam iz Prnjavora, šest iz Gradiške, pet iz Laktaša, po četiri iz Bijeljine, Doboja, Istočne Ilidže i Čelinca, po tri iz Prijedora i Sokoca, po dvije iz , Кozarske Dubice, Teslića i Foče i po jedna iz Broda, Zvornika, Кneževa, Lopara, Modriče, Oštre Luke, Rudog, Srpca, Stanara, Trebinja, Šamca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcima srednje i starije životne dobi iz Doboja (dvije osobe) i Gradiške.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.511 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 284 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 5.431 , a testirano je ukupno 72.994 .

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 184, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 63, a u opštim bolnicama 121.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom su 3.398 , a nadzor je završen kod 55.136 .

Vezane objave