Šumski požar zahvatio je površinu od jednog hektara u blizini Dobroselica u opštini Čajetina, a vatrogasci su ga, nakon nekoliko sati borbe, stavili pod kontrolu.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije grada Užica Saša Cicvarić je za RINU da je požar zahvatio nisko rastinje, livadu i deo šume.

„Ekipe vatrogasaca uspele su da lokalizuju požar i nije bilo opasnisti po okolne objekte. Sada dežuraju tri vatrogasca koji će alarmirati u sličaju da ponovo izbije požar na ovoj lokaciji“, naveo je Cicvarić.U susednoj opštini Bajina Bašta, izbila su još dva požara, za koje se pretpostavlja da je kriv ljudski faktor, ali u njima nije pričinjena veća materijalna šteta, prenosi Glas Zapadne Srbije.

Kako navodi, u mestu Zlodol vatra je progutala površinu od oko pet hektara, uglavnom su stradali malinjaci, šuma i livade, ali i seosko groblje u selu Pilica.

Zbog dugog sušnog perioda i visokih temperatura požari su česti, tako da vatrogasci iz Bajine Bašte svakodnevno intervenišu. Samo u poslednjih pet evidentirano je pet požara na seoskim grobljima izazvanih zapaljenim svećama.

Vezane objave