Trojica maloljetnika I. H. (15), P. S. (15) i A. B. (14) uhapšeni su, jer su silovali i tukli djevojčicu od 12 godina.

Njih trojica su u društvu još jednog maloljetnika (12) djevojčicu fizički zlostavljali na periferiji grada nakon čega su je i silovali. Djevojčica je sve ispričala ocu iako su joj dječaci zaprijetili da će je ubiti ako ih bude prijavila.

Subotička policija je potvrdila za „Blic“ da se krivično djelo dogodilo prošle sedmice, a kako „Blic“ nezvanično saznaje počinili su ga maloljetnici koji su uhapšeni, jer su u subotičkom naselju Radijalac napali ženu i strgli joj lančić sa vrata, a tri dana prije tog razbojništva napali su i jednog čovjeka kome su oteli novac.

“Trojica maloljetnika su u pritvoru. im stavlja na teret krivična djelo razbojništvo i silovanje. Postoje još tri maloljetnika koji se brane sa slobode, ali se oni terete samo za razbojništvo ne i za silovanje. Osnov za određivanje pritvora je opasnost od uticaja na svjedoke i opasnost od ponavljanja krivičnog djela. Određen im je do 30 dana”, kažu u Višem sudu.

Sudija za maloljetnike u Višem sudu vodi istragu za silovanje i razbojništvo, a sva trojica uhapšenih imaju za sobom gomilu krivičnih djela, uglavnom za krađe. Najmlađi među njima, pošto ima samo 12 godina, vodi se kao neodgovorno lice i može biti jedino svjedok o izvršenju krivičnih djela.

Kako „Blic“ saznaje trojica silovatelja su prvo uhapšeni zbog razbojništava i dok se odlučilo o pritvoru, u roku od par sati, stigla je i druga prijava za silovanje.

Nakon što je sve ispričala ocu koji je odmah prijavio slučaj policiji djevojčica je u pratnji oca i policije odvedena u bolnicu na pregled. Poslije višesatnog pregleda i razgovara sa stručnjacima ona je puštena kući.

(Blic)

Vezane objave