U Sarajevu je danas na groblju Sveti Josip na Koševu sahranjen ubijeni policajac Davor Vujinović. Na groblju u Buča Potoku sahranjen je drugi ubijeni policajac Adis Šehović. Njihove porodice, prijatelji, stotine kolega došli su na posljednji ispraćaj policajcima koji su dali svoj život za državu. Prije sahrane na komemorativnoj sjednici u sali zgrade opštine Novi Grad Sarajevo, od Davora i njegovog kolege Adisa Šehovića oprostili su se pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajeva, rodbina, prijatelji i poznanici.

U Sarajevu je danas na groblju u Buča Potoku u 14.30 sati počela sahrana ubijenom policajcu Adisu Šehoviću. Njegova porodica, prijatelji, stotine kolega došli su na posljednji ispraćaj čovjeku koji je dao svoj život za državu. Sahrani su prisustvovale i brojne Sarajlije. Danas je u cijeloj Bosni i Hercegovini dan žalosti zbog ubistva policajaca, a Sindikat policije KS-a je pozvao građane da “dostojanstveno isprate heroje koji su dali svoje živote profesionalno vršeći zakonom propisane policijske dužnosti”.

Podsjetimo, Adis Šehović i Davor Vujinović su ubijeni u petak u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje, piše Radio Sarajevo.

Na njih su pucale osobe koje su pokušavale otuđiti folkswagen golf VI hrvatskih registarskih oznaka (Krapina, op.a.).

Prema riječima Adema Zolja, premijera Kantona Sarajevo, na njih je pucano dok su se nalazili u policijskom vozilu i nisu imali priliku uzvratiti paljbu.

Šehović je preminuo na mjestu događaja, dok je Vujinović preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon napora ljekara da ga spase.

(BN/Radio Sarajevo)