ALEKSINAC – Dvadesetak meštana aleksinačkog sela Lužane okupilo se ispred zgrade ispostave EPS-a u Aleksincu i paljenjem sveća odalo poslednju poštu svojim preminulim komšijama, majci i sinu koji su nastradali od strujnog udara.M.M. (46) i njen maloletni sin D.M. (16) poginuli su od strujnog udara, kada je na njihovu kuću u aleksinačkom selu Glogovica pala žica pod naponom. Tragedija se dogodila u sredu, a majka je stradala prilikom pokušaja da pomogne sinu.

Njima je pre mesec isključena struja, jer nisu imali para da plaćaju račune. Zbog velike hladnoće priključili su se nekom žicom, koju je vetar otkačio pa su i majka i sin nastradali od strujnog udara

“Okupili smo se kako bismo upozorili da isključivanje struje može da ima tragične posledice kao što se desilo našim komšijama. Mi smo ovde svi sirotinja, struju nismo plaćali jer nemamo od čega kao što nisu imali ni ljudi koji su izginuli. Ovde ćemo biti, od sutra, 24 sata dnevno, protestovaćemo dok se problem ne reši”, kaže Ranko Filipović koji je među okupljenima.Podršku nastradalim komšijama pružila je i Snežana Petrović čiji je dug za struju milionski.

“Dugujem za struju milion i 600 hiljada dinara. U kući odgajam i dva unučeta, živimo u mraku, ne mogu da okupam decu, da im skuvam toplu hranu, nemamo grejanje. Pre 20 mi se muž povredio, bio je dugo u bolnici, tada smo zapali u dugove. Tražila sam pomoć od svih, niko nam ništa nije dao. Morala sam da ga lečim i odatle ovaj dug”, jada se nesećna žena.

Svi okupljeni su složni u tome da odakle da plate dugove koji se mere stotinama hiljada i traže od države da se angažuje oko rešenja ovog problema.

(Tekst i foto: M.M.)

Vezane objave