U akciji “Storidž 2” privedeno 19 osoba, “pao” i komandir

2051
Booking.com

U policijskoj akciji “Storidž 2” uhapšeno je 19 osoba zbog sumnje da su se bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, a među njima je i Gavrilović, suspendovani komandir Jedinice za podršku Policijske uprave Gradiška.

Kako izvor Srpskainfo otkriva, ova akcija je udar na grupu koja je blisko povezana sa Milivojem Lovrenovićem Ćomijem iz Gradiške, a kojeg traže policije iz regiona. On se dovodi u vezu sa ubistvom Strahinje Stojanovića u Beogradu.

Prema nezvaničnim informacijama, meta ove akcije bio je i Lovrenovićev sin Dušan, ali on nije pronađen u Gradiški. Međutim, iz MUP i SIPA nisu naveli da je on jedan od osumnjičenih.

Akciju su zajedničkim snagama proveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih Republike Srpske i SIPA.

Većina uhapšenih je veoma poznata policiji po krivičnim djelima, a kako Srpskainfo nezvanično saznaje na području Gradiške uhapšeni su Aleksandar Vitez, Filip Munjeran, Goran Gvozden, Dražen Karan, Dragoslav Radaković, Darko Vujić, Kostadin Balaban, Veljko Ugrenović, Savo Dragišić, Nikola Ilišević, Gavrilović, Mladen Grbić, Saša Vidović i Goran Vidović.

U Srpcu policija je lisice na ruke stavila Radoslavu i Saši Narančiću, u Banjaluci je priveden Nebojša Tojagić, u Laktašima Radivoje Lekić i Dario Taškov iz Novog Grada.Ova grupa se sumnjiči da je preko svojih veza drogu nabavljala na području i Crne Gore, a zatim je prebacivali u BiH.

– Drogu iz BiH su potom dalje prevozili za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osim drogom, ova grupa bavila se i krijumčarenjem oružja, na da su djelovali u više zemalja, a komunicirali su zaštićenim aplikacijama, a koje je nedavno policija uspjela “razbiti”.

Ova akcija uslijedila je nakon što je policija uspjela razotrkiti još jednu kriminalnu grupu u akciji “Transporter”. Tada je oduzeta veća količina narkotika, a utvrđeno je da su osumnjičeni isto komunicirali zaštićenim aplikacijama “Skaj” i “Anom”.

Kada je riječ o akciji “Storidž” policija je u decembru prošle godine u Gradiški pronašla 460 kilograma skanka, a čija se vrijednost procjenjivala na oko 880.000 evra.

Vezane objave